2011. július 29., péntek

Isztambul - Csiperó - 5. nap - 2011. július 24.






A vasárnap délelőtt azzal telt, hogy átmentünk az ázsiai részre, egészen pontosan arra a helyre, ahol egy TV-torony is áll a rengeteg átjátszó torony mellett, és fantasztikus a kilátás Isztambul európai részére. Itt csoportképek is készítettünk ezzel a háttérrel. Lefelé még kiszálltunk a buszból az úgynevezett Leányka-toronynál, ami egy kis sziget a Boszporuszban, és ahonnan kicsit közelebbi a rálátás a Topkapi szerájra, a Hagia Sophiára és a Kék mecsetre.
Ebéd után ugyanaz volt a program, mint előző nap, azaz szabadon lehetett választani, hogy valaki várost néz-e, vagy fürdik a kollégium előtt. Mi az utóbbit választottunk, egyszerűen nem tudtam betelni egy ilyen panorámás fürdési lehetőséggel, és kisebb-nagyobb-még nagyobb hajók látványával. Víz most egy kicsit hidegebb volt, mint tegnap, de azért jó volt. A fürdőzés azzal ért véget, hogy Kubilayt bedobták a fiúk a vízbe bosszúból, hiszen ő szinte mindenkit belelökött.
Késő délután meglátogatott Aysun, aki tavaly a nővérével nálunk lakott. Nagyon aranyos volt és elvitt ennek a negyednek a központjába, hogy megkóstoltassa velem a helyi specialitást a kumpirt, ami egy hatalmas krumpli, amit kettévágnak, és mindenféle zöldséget, virslikarikát raknak rá, megpúpozva. Finom volt és laktató, utána már nem kellett a kollégiumi vacsora.
Vacsora után ismét volt két tűzijáték is, próbálgattam a fényképezőgépemet, hogy milyen beállítással lehet a legjobb tűzijátékos képeket készíteni, de most nem volt még elég sötét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése