2011. augusztus 26., péntek

Hírös Hét - X. Hagyományos Kárpát-medencei Kézműves Vásár, 4. nap





Reggel a Kandóban kezdtem, mert az 5 javítóvizsgázóm körül 2 nem érte el a 40%-ot az írásbelin. Végül a kettőből egy aránylag meggyőzően megkapta az elégségest, míg a másik nem volt egyáltalán meggyőző a tudásáról, sőt... Ezek miatt csak 3/4 10 körül tudtam kinyitni, de a délelőtt és a kora délutáni nyitvatartás most is felesleges volt, egyetlen vásárló nem volt akkor, csak szenvedés a hőség miatt. Napközben még átugrottam a Kulturális és Konferencia Központba, mert visszaérkezett a szegedi és balatonfüredi anyag, és elhoztam az ott szerepelt képeimet. Szegedről küldtek katalógost is, ami a megnyitóra nem készült el. Ebben az én grafikámnak elég rosszul sikerült reprodukciója szerepel. Eddig még nem volt olyan katalógus, ahol jól lettek volna ez én képeim. És felugrottam még a Csányiba, ahonnan szintén két javítóvizsgás dolgozatát kellett elhoznom, hogy kijavítsam. A kora délutáni pangás közben ez nem okozott gondot, itt mindkét diáknak sikerült a javítás. Egy franci hölgy vett egy digitális printet Petra Zsinagógás akvarelljéből, és azt mondta ő is művész, a Beaux-Artson végzett.

Rónai Peti jött értem és elvitt a belülről már szépen felújított házukba, mait körbe fényképeztem, és megpróbálok majd valami képet kigondolni a lefotózott részletekből.

Délután 5 körül kezdett élénkülni megint a forgalom, két német vásárlóm is volt, az egyik megvette Petra Ötösfogatát, a másik egy család volt Passauból, ők megvettek egy Szürkemarhát és egy Bozsó Kecskemétjét keretezve, aztán még volt egy magyar fiatalember, aki a kutyás grafikákból megvette az egy lapra nyomtatott példányt. Ugyan az előző napi bevételt nem értük el, de megközelítette ez a nap is, így nem panaszkodom. A pavilon bérleti díját kiárultuk, most az anyagköltség következik.

Este a jótékonysági vacsorára bejött Péter is, így vele pakoltam össze 1/4 10 körül, bár azt hiszem, lehet mégis érdemes lenne egy kicsit tovább maradni este.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése