2014. október 12., vasárnap

Mozgalmas és napos októberi hét

Ez a mozgalmas és napos hét egy mozgalmas és napos hétfővel indult. A kandós 6 órám után a régi iskolámba, a Bolyai János Gimnáziumba mentem vissza, ahol a a caminós rézkarcaimból nyílt kiállítás a Hispánia Napjai rendezvénysorozat részeként. Tavaly ilyenkor élménybeszámolót tartottam a caminóról, most pedig az az óta elkészült 42 grafikát mutattam be. Nényei Zita spanyolos kolléganőm/barátnőm nyitotta meg, igen személyes hangvételben. Jólesett a kollégát részvétele a megnyitón és örülök, hogy most azok is látják, akik nem tudtak a nyáron ellátogatni a Kápolna Galériába. Ja, és Zitától megkaptam Sándor Anikó Az ajándék - Élet az El Camino után című könyvét. Alig várom, hogy elolvassam. A megnyitó után beültünk egy kis beszélgetésre és italra a spanyol munkaközösség tagjaival egy közeli sörözőbe.









Az nap már nem kapcsoltam be a számítógépe, így csak kedden értesültem róla, hogy Kalmár Pali szervezete nem bírta legyőzni a betegséget, elhunyt. Sajnos, várható volt ez és éppen ezért nagyon-nagyon jó, hogy Virág Ági megrendezte Pali életmű-kiállítását. Ez már november elejéig látható a volt Dán Kulturális Intézet Zimay utcai épületében. Pali temetése jövő pénteken délelőtt lesz.
A kedden Pétert elkísértem a Világjáró Klub idei első előadására, amelyet Szabó Ödön tartott a nyári észak-görögországi túrájukról. Jó volt látni a Meteórákat újra, éppen most a nyáron tettem át rézkarcba az egyik régi meteórás festményemet. Egyébként meg már több, mint 10 éve, hogy arra felé jártam. Két görögországi kirándulást szerveztem, az elsőt 1997-ben, a másodikat 2003-ban, éppen előtte nem sokkal vásároltam az első digitális fényképezőgépemet, így ezt az utat már nemcsak diapozitívok örökítették meg számomra, hanem digitális képek is. Mai mércével nagyon kevés, mindössze 375 fotót készítettem egy hét alatt.









Csütörtökön az osztályommal a népművészet óra keretében a Népi Iparművészeti Gyűjtemény Paraszti viseletek című időszaki kiállításra látogattunk el. Mivel reggel nem tudott bennünket fogadni a gyűjtemény, délután mentünk, ezért nem kellett az első két órára bemennünk, így tudtam reggel edzeni. Még a 8. óra vége előtt kellett a 21-es buszra felszállnunk, hogy 3/4 3-ra odaérjünk. Ezzel a 30-as létszámmal más volt azért a tárlatvezetés, mint az előző alkalommal, mikor a 12-dikesekkel voltam, akik nem voltak akkor 20-an sem. Most négyen is beöltöztek a feladatlap kitöltése, de férfi ruha még mindig nem volt, pedig azt olyan szívesen felöltötte volna pár fiú. A reggelért cserébe, délután viszont később végeztem, 4 óra elmúlt mikor hazaindultam gyalog a Serfőző utcából.

















A pénteki nap eseményeiről, a Tanárok Éjszakájáról a következő bejegyzésben írok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése