2012. május 11., péntek

A szecesszió Kecskeméten - Simon Magdolna előadása a Cifrapalotában

Kedden volt a Cifrapalotában a Kecskeméti Városszépítő Egyesület által szervezett A magyar szecesszió városai előadássorozat utolsó előadása, amelyet Simon Magdolna tartott A szecesszió Kecskeméten címmel. Az előző előadásokra kaptam meghívót, de egyetlen alkalommal sem tudtam elmenni, mert a keddi napjaim igen sűrűek voltak, ám a mostaniról csak egészen véletlenül szereztem tudomást, pedig most laza napom volt a matek érettségi miatt.
Magdi nem törekedett egy átfogó, teljes bemutatásra, csupán néhány példát ragadott ki, Márkus Géza, Mende Valér, Komor Marcell és Jakab Dezső terveit, és mindössze a régi Szentháromság-temetőben lévő Márkus Géza tervezte Balatoni-Farkas sírkápolnáról mutatott képeket. Ezek számomra is újak voltak, ezért el is határoztam, kerítek rá alkalmat, hogy gyerekkorom színterét (a temetőt) újra bejárjam és körbefotózzam.
Találkoztam Tapodi Zsuzsival, aki a Bolyaiban volt a tanítványom, és tagja az egyesületnek. Az is kiderült, hogy július elején lesz egy konferencia a Kárpát-medencei szecesszióról, amely elég érdekesnek  ígérkezik. Be fogok lépni az egyesületbe!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése