2012. május 16., szerda

Testkontroll - Ulrich Gábor kiállítása a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Galériájában



Tehát mint írtam, a megnyitóra nem tudtam elmenni, de másnap délután még a Csiperó közgyűlés előtt benéztem a Kortárs Művészeti Műhelyek Galériájába (mikorra fogom ezt a nevet megszokni?), hogy megnézzem Ulrich Gábor kiállítását. Pintér Lajos költő fogadott, ő volt a soros "teremőr". Szerencsére így elmesélte ami a megnyitón történt, illetve hogy Gábor mit mesélt arról, hogyan készültek ezek a grafikák.
Ulrich Gábor Balázs Béla-díjas animációsfilm rendező, így a grafikái figurái is mindig mozgásban vannak, az alakjai pedig hasonlóan a filmjeiben szereplőkhöz elég groteszkek, témái nyomasztóak. Podmaniczky Szilárd nyitotta meg a tárlatot, szövege olvasható a kiállítóteremben és a Forrás májusi számában is, amelyben Gábor grafikái is szerepelnek. Gábor a kiállított grafikákat tablettel rajzolta és printerrel nyomtatta ki, és annak ellenére, hogy fekete-fehérek nagyon vibráló, érdekes felületekkel teliek.
Lajos ajánlotta, hogy hozzam el a diákjaimat is, sőt ha előre egyeztetünk, akkor Gáborral is találkozhatnának. Ez nagyon kecsegtető lehetőség, érdekelne, hogy Gábor hogyan nyilatkozna meg a munkáiról, illetve a diákok mit kérdeznének tőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése