2011. május 21., szombat

Aszfaltrajzverseny az ÉZI-ben





Péntek délután zajlott a 18. aszfaltrajzverseny a Kodály Iskolában. Patkós Laci, aki ott tanít szervezi ezeket lelkesen, annak idején még a hetényi általános iskolában kezdve, aztán 1999 óta az ÉZI-ben. Azóta hív engem mindig az egyik zsűri tagnak. Idén Szoboszlay Eszter és Menyhei Szabolcs voltak a zsűritársaim. Talán ilyen komoly témát még nem is választott Laci, mint az idei, a biblia volt a téma. Jónéhány Jónásos, Mózeses és Keresztre feszítéses munka született, elég sok a Képes Biblia stílusában, de azért volt néhány érdekes rajz is. Összesen 8 iskolából érkeztek a versenyzők, de a 63 csoportból 39 volt kodályos, így a díjazottak között is szép számmal voltak a helyiek. Szépen szerepeltek még a Mátyás király körúti és a katonatelepi gyerekek. Kiosztottunk jó sok helyezés és ajándékot. Laci kihirdette a jövő évi témát is, 2012-ben a görög mitológia lesz a téma.
Ilyenkor este Lacinál kint Heténybe szokott egy kis összejövetel lenni, ahol vacsora és egy kis ital mellett kellemesen el lehet beszélgetni a kollégákkal. Elég nagy volt az adott területre jutó rajz/művésztanárok aránya. Aránylag ritkán találkozunk mi, hiszen általában egy iskolában csak egy (vagy fél) tanár tanít, kivéve a művészeti szakközépiskolákat.
Mellékelek még két olyan képet is az ÉZI-ből, amely már a régi helyen, az Újkollégiumban, még az én időmben is az iskola folyosóit díszítette. Az egyik Nagy Kristóf fafaragó barátom (de régen nem találkoztam már vele) műve, a másikat pedig akkori diákok készítették tűzzománc szakkörön, például Dánfy Hajni, Krasnyánszky Tünde, Csereklyei Szonja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése