2011. május 7., szombat

Tankó Anita és Bíró Angéla kiállítása - Kunszentmárton, Művészeti Iskola




Szombat délután Kunszentmártonra, az ottani egykori zsinagógába voltam hivatalos. A Művészeti Iskola vezetője, Tóthné Gácsi Anna keresett meg, hogy vendégként vegyek részt az iskola tanévzáró eseményén, amelyet a Zeneiskolával közösen rendeznek, hangversennyel és kiállítással, valamint egy beszélgetéssel. Ez az esemény a Születés Hete programnak is a része volt, így ilyen témák is szóba kerültek, valamint két kunszentmártoni kandós 13. E-s grafikus lánynak, Bíró Angélának és Tankó Anitának, a karzaton egy külön kiállítást rendeztek. Ötvös Nagy Feri, aki már évek óta ott tanít szombatonként, megígérte, hogy elvisz (és vissza is hoz) engem és Márkot is, hiszen azt akarták, hogy ő is jöjjön.
Lenyűgöző volt az egykori zsinagóga így hangverseny és kiállítási teremnek, és írígylésre méltó volt a közeg (a közönség és a résztvevő zenészek, kiállítók, tanárok) szellemisége. Teljesen elvarázsolt a tér, és ennek a Kecskemétnék sokkal, kisebb városnak a művészetszeretete. A József Attila Általános Művelődési Központ igazgatónője Dezső Dóra vezette a beszélgetést, amely remélem elgondolkodtató volt, bár azt hiszem nem sikerült túl pozitív végkicsengésűre.
A lányok és a többi kiállító és zenész is nagyon ügyes volt, igazán komoly munka van mögöttük. Találkoztam még két másik egykori kandós diákkal is, aki itt a Művészeti Iskolában tanítanak, Kun Erzsivel és Kiss Györgyivel. Nekik a művelődési központban volt kiállításuk és Erzsi képei nagyon erőteljesek voltak.

1 megjegyzés:

  1. Már bocs, de nem Kunszentmiklós, hanem Kunszentmárton. Azért nem mindegy. Kicsit égés ezt összekeverni

    VálaszTörlés