2016. november 3., csütörtök

Menyhei Szabolcs és Balogh József kiállítása - Bozsó Gyűjtemény

Az őszi szünet csütörtökjére 3 program is jutott, amiből én kettőre mentem el. A Bozsó Gyűjteményben kezdtem, ahol két Bozsó János-díjasnak, Menyhei Szabolcsnak és Balogh Józsefnek (Öcsinek), nyílt kiállítása. A díj, egy ösztöndíj volt, magán kezdeményezés volt, de ma már nem létezik, bár igaz, hogy azóta a város alapított egy Bozsó János-díjat (idén Bruncsák András kapta meg). A két mostani kiállító is évekkel ezelőtt kapta meg, de csak most jött létre a kiállítás. A szervezést, rendezést nehezítette, hogy Menyhei Szabolcs már pár éve London él, ott dolgozik és ér el szép sikereket. Mindketten figurális, látványelvű festészetet képviselnek, de témáik eltérőek. Menyhei Szabolcs a városlakókat festi, általában nagyobb méretben, míg Balogh Öcsi festményei intimebb hangulatúak, kisebb méretűek és egyértelműen a vidék szereplői jelennek meg rajtuk.
















A megnyitó kezdte után félórával a könyvtárban a 80 éves Buda Ferenc köszöntése kezdődött, de úgy döntöttem, hogy nem rohangálok egyik helyről a másikra, ezt kihagyom.
Hatkor az Otthon Moziban a Kút című filmet vetítették és ez egyben a bűnügyi filmnapok megnyitója is volt, valamint utána volt egy kis beszélgetés az rendezővel, Gigor Attilával.
A film elég brutális volt és kontrasztos, de valószínű ezért jó és elgondolkoztató.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése