2012. szeptember 21., péntek

Mette Maya Gregersen kiállítása a Dán Kulturális Intézetben








Hétfőn délután egy megbeszélésem volt a tanítás után a 25 éves jubileumi évkönyvvel kapcsolatban, akkor is 4 után értem haza. Ilyenkor olyan gyorsan eljön a fél 7, amikor bevonulok, szinte semmire sincs időm, de  erőm és kedvem se, ám legalább edzettem egy kicsit. Muszáj hétköznap esténként, mert így, hogy minden nap van első órám csak a hétvégén tudok edzeni, és az kevés.
Kedden fodrászhoz siettem a 8. órám után, majd onnan a Dán Kulturális Intézetbe, ahol Mette Maya Gregersen dán kerámiaművész kiállítása nyílt. A Kerámia Stúdióban töltött egy pár hetet, zömében ott készültek a kiállított munkák, de érdekes volt, hogy a kecskeméti tartózkodás egy életszakászának és művészi periódusának is egyfajta lezárása lett. Addig főleg könnyed hullám alakú kerámiákat készített, majd itt elkezdett kissé robosztusabb tárgyakat alkotni, olyanokat, amelyek állati formákra is emlékeztetnek, sőt ez egyikbe bele is lehet nézni egy kis meglepetés élményért. Sajnos, a fényképezőgépem nem bírt ráélesíteni erre a látványra.

Ismét Almási Krisztián volt az egyik zenész közreműködő, akinek említettem a Bolyai 25 éves ünnepségeit, és felajánlotta, hogy szívesen vállal zenei fellépést vagy előadást is Izlandról. Majd továbbítom a kollégák felé.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése