2012. február 24., péntek

Nemes István kiállítása a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában




Hétfőn volt Nemes István kiállításának megnyitója a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében 16 órakor, de nekem aznap volt egy megbeszélésem a Kreatív Dekor Galériában (úgy néz ki, árusítani fogják itt a kecskeméti grafikáinkat!), és csak negyed 5-kor végeztem, így már nem volt értelme kirohanni az Árpád körútra. Viszont megígértem Istvánnak, hogy megnézem a tárlatát. Közben Petra is rám telefonált, hazajött, mert nagyon beteg lett, útközben hazafelé még vennem kellett gyógyszert is.
Kedden siettem haza, ez a nap mindig megvisel. Itthonról , a neten szépen beregisztáltam az új előírásnak megfelelően a Kamarába, és átutaltam az 5.000 Ft-os költségét is ennek, bár az számomra sem világos, hogy miért is kell ez. Hipp-hopp az év elején különböző tagsági díjakra (MAOE, MROE, KKK, Műhely Egyesület, Csiperó) kifizettem 15.000 Ft-ot, de bevételem még nem nagyon volt.
Szerdán aztán végre emberi időpontban végeztem, és hazafelé egy kerülővel kimentem a Kamarába és megnéztem István festményeit. Amikor a facebookon láttam azt, amit feltett, azt hittem akvarellek, de nem. Ezek temperák, de olyan hígan, lazúrosan használja István, hogy ilyet nem nagyon láttam még. Egy színes alapra fest úgy, hogy a felüket nagy részt nem is festi be, így azok nagyon lebegősek, könnyedek, líraiak. Borzasztóan tetszettek a címei is, amiket adott, pl. A fehér kiskakas visszatérése vagy A kék párduc erdélyi vadászata. Jó lett volna hallani, hogy mi hangzik el a megnyitón, bár ennek ismerete nélkül is tetszik, amit láttam. Én biztos nem tudnék ilyen könnyed jellegű munkákat festeni.
Tetszett az aláírás melletti "leltári szám". István megszámozza a munkái, pl. 11/175. - ami azt jelenti, hogy a 175. festmény 2011-ből. Nagyon precíz! Bár a rézkarcaimat én is sorszámokkal is tartom számon, de az a szám nem kerül rá a nyomatra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése