2011. június 26., vasárnap

Utolsó nap az Utcazenész Találkozón és készülés a jövő hétre



Tegnap volt az Utcazenész Találkozó utolsó napja, és hála az égnek nem esett, így a megszokott helyre tudtunk kipakolni, azaz a pálinkás és kürtöskalácsos közé. Még 7 óra előtt volt egy német vásárlom, aztán több se. Volt, aki nagyon megörült nekünk, mert emlékezett ránk a tavalyi Hírös Hétről, és a Cifrapalotáról keresett egy akvarellt, mert a nyáron éppen az orra előtt adtuk el, de most nem készültünk akvarellekkel, csak rézkarcokkal. Azt hiszem, amíg a német vásárlómmal foglalkoztam, addig valaki elemelt egy képeslapos mappát, legalább is úgy emlékszem hármat készítettem ki az asztalra, de aztán már csak kettő volt ott. Tehát tetszett valakinek! Este 8-ra Márk is kijött, addig a faragta otthon a Dávid orrát, készülve a felvételire. Szóval, így hogy nem kellett helypénzt fizetnünk, kerestünk 6.200 Ft-ot a 3 este alatt, de legalább megint láttak bennünket, és talán majd a Hírös Héten több vásárlónk lesz. Tény, hogy esténként nem grafikákat nézegetni és vásárolni jönnek be az emberek a központba, hanem enni és főleg inni. Talán valami ehetővel kellene próbálkoznunk!
Mivel ma délután felutazunk Budapestre, és szinte az egész hetet fent töltöm, minden előre el kellett készítem. Márk felvételizik a Magyar Képzőművészeti Egyetemen szobrászrestaurátor szakra, én pedig a Vizuális Nevelési Világkongresszuson (InSEA) leszek, de közben szerdán nyílik (18 órakor) kiállításom a Művész Kávézóban - képeket összekészíteni, cím- és árlistát írni (Petra és Péter fog segíteni, azaz ők viszik be a képeket), a Kulturális és Konferencia Központban júliusban én leszek A hónap alkotója (látható lesz a teljes Liszt-sorozatom - képeket paszpartuzni, összekészíteni, listát írni, és szerdán gyűjtik a Balatonfüreden pénteken nyíló KKK-s (Kecskeméti Képzőművészek Közössége) kiállításra szánt képeket is - ezt is be kell vinni. Erre a kiállításra a balatonudvari temetős képemet adom be, azaz a Temetői "Keserű" hangulat címűt
Pénteken pedig hozok Kecskemétre kb. 30-35 vizuális neveléssel foglalkozó különböző nemzetiségű embert a kongresszus résztvevői közül. Nagyon izgulok emiatt a nap miatt, de remélem, rendben le tudom ezt is vezényelni. Majd beszámolok az eredményről és jövő heti eseményekről, bár lehet, hogy egy kicsit késve, csak harmadika után, mikor már újra itthon leszek és "nem lesz semmi dolgom".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése