2015. március 28., szombat

Transzferálás - Artésia Galéria

Pár hónapja nyílt Kecskeméten a Kisfaludi utcában egy új galéria, ahol nem csak árusítással, kiállítással, hanem bizonyos kézműves technikát átadásával is foglalkoznak.
Március 21-én szombaton a transzferálás technikáját lehetett elsajátítani Rátkai Zsuzsa vezetésével, aki Budapestről érkezett.
Először textilre, majd fára mutatta meg, hogy hogyan lehet nyomatott képet szöveget átvinni. Nagyon érdekes volt és beindította a fantáziámat, hogy az ART Brigádban mit tudnák ebből hasznosítani. Lehetne például pólókra transzferálni a grafikáinkat, kiegészítve Kecskemét felirattal.









Ott volt még Pócs Jutka is, aki hernyóselyemre szeretne átvinni szöveget és ábrát. Rajtunk kívül még úgy öten sajátították el ezt a látványos, és egyáltalán nem nehéz technikát. A nehézség abban áll, hogy körülményes azt az amerikai takarítószert beszerezni, ami a legjobb ahhoz, hogy sikerüljön a transzferálás.









4 megjegyzés:

  1. Szia,
    Milyen folyadékot kell használni ehhez a technikához. Köszönöm. Mónika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Mónika!
      A folyadék neve Citrasolv.
      MM

      Törlés
    2. Szia,
      Köszönöm szépen az információt, úgy látom ez külföldi beszerzés lesz. Itthon nem forgalmazza valaki szerinted? Te?
      Gyünyörűek a munkáid gratulálok hozzá:)
      A kelme vonatkozásában milyet ajánlanál, mire kell figyelni a választásnál, pamutos, lenes milyen összetételű a legjobb?
      Kellemes pihenést.
      Mónika

      Törlés
    3. Igen, ez valóban külföldi beszerzést igényel. A textilnél jobb, ha nem fényes és nem túl sima a felszíne, de nekem a pólóra transzferált dolgok nem jöttek be, mert 2-3 mosás után nagyon lekopott a minta. Szóval, inkább dísztárgyra jó ez a technika, amit nem kell sűrűn mosni.

      Törlés