2014. július 29., kedd

Nyári szombat: Tihany és Balotonfüred

Az Öreghegyi alkotótábornak szombaton lett vége, reggeli után Zsuzsa és Jóska elindultak haza. Én viszont ott maradtam, mert a barátnőimmel egy párnapos együttlétet tervezetünk, és mivel a Balaton-felvidék volt a cél, felesleges lett volna hazautaznom. Mikor Csopaknál jártak, gyorsan összekészülődtünk, Karcsi és Borika levittek Balatonudvariba. Amíg megérkeztünk a barátnők megnézték az szív alakú sírköveket. Dél elmúlt, ők már éhesek voltak, így a Laci Pincét javasoltam neki, jó a kaja és gyönyörű a kilátás a teraszról.
Ebéd után Tihanyra mentünk, már én is 6 éve, hogy utoljára arra jártam. Miután nagy nehezen találtunk parkolót, először az apátságot sétáltunk el, ahol egy teljesen új látogató központ épült.






Itt megvettük a jegyeket és egy kis filmet láthattunk az apátságról. Az apátsági templom felső és alsó része után a kiállítótermeket néztük meg. Most a Megérint a csend című időszaki kiállítás képeit láthattuk.















Egy kézműves fagyi után még a Borsos Miklós Emlékmúzeum két tárlatát is megtekintettük, az egyik Borsos Miklós munkáiból egy kis válogatás volt (Győrben egy sokkal nagyobb anyag látható az életművéből). A másik egy Munkácsy kiállítás volt a szalonképeiből. Ezekért nem nagyon rajongok és többször láttam már különböző helyeket, így aránylag gyorsan végigszaladtunk rajta.

Balatonfüreden egy baráti családnál szálltunk meg, de este még lementünk a partra, ahol elég nagy volt a tömeg.







Éppen aznap volt az Anna-bál is, néztük egy kicsit a felvonuló párokat, de túlságosan egyikünket sem kötötte le ez a látvány, inkább beültünk egy kellemes helyre, a Kredencbe, ahol én egy Bodri nevezetű "koktélt" ittam (fehérbor, bodza, citrom- és narancsdarabok és koktélmeggy)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése