2012. október 27., szombat

Városfalak - Cifrapalota

Városfalak annak a projektnek a neve, amit Virág Ágnes talált ki középiskolás diákok számára. A projekt első rész zajlott le csütörtök délután a Cifrapalotában Városi történetek címmel 5 előadás a városépítészetről. A kis szakköröseimmel mi is ott voltunk. Amikor azt láttam, hogy egy délutánra 5 (20-25 perces) előadást tervezett Ági, volt bennem némi szkepticizmus, hogy ez sikerül-e. Természetesen nem, szegény diákjaimat sajnáltam, a többi diák már előbb feladta, az enyémek fél 7-ig maradtak, és nagyon sajnálták, hogy pont a legérdekesebbnek ígérkező utolsó előadást nem tudták megvárni, mert ment a buszuk. Végül este 7-re fejeződött be az egész. Érdekes volt, de nem szabad ilyen sokat betervezni egy alkalomra. Ezek a diákoknak, akik egész délelőtt és kora délután suliban voltak, és ráadásul másnapra is készülniük kellene, max. másfél órás előadást képesek befogadni.
Az előadások sorrendben a következők voltak: A középkori városépítészet kecskeméti emlékei - Székely György, Városépítészet a középkortól a barokkig - Székely Gábor, Dabasi Építészeti Stúdió - Trafik - Ligetvári István, Kecskeméti városépítészet a 19. századtól - ifj. Gyergyádesz László, Városi képzőművészeti akciók 1970-től - Virág Ágnes.


Számomra a dabasi beszámoló volt különösen érdekes, meg persze Ági előadása, hiszen ezekről eddig nem hallhattunk itt Kecskeméten.
Megbeszéltük azt is, hogy novemberben melyik csoport mikor jön és melyik falat festi majd ki. Mi november 13-án kedden festjük ki a bal oldali falat a Kecskemétet megtámadják témában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése