2012. június 17., vasárnap

Szilágyi Varga Zoltán a Nyitott Műteremben

Kicsit elmaradtam a bejegyzésekkel, a Nyitott Műterem sorozat Szilágyi Varga Zoltánt bemutató eseménye még csütörtökön volt. Ezúttal egy rendhagyó helyszínen, a Kecskemétfilm Kft. vetítőjében. A helyszín csak számunkra volt szokatlan, Szilágyi Varga Zoltán számára ez a természetes közeg, hiszen ő animációs filmeket készít. Nyugodtam írhattam volna, hogy rajzfilmeket, mert az ő filmjeiben igen nagy szerepe van a rajznak, minden egyes kocka egyedi grafikaként is érdekes, értékes.
Balanyi Karcsival egy igen rövid bevezető után vetítés következett a filmjeiből, régebbiek és egészen újak, még bemutató előttit is láthattunk, sőt a munkafolyamatba is betekinthettünk. A vetítés után minden részt vevő elmondhatta gondolatait, mindenki elismerte, méltatta azt a kemény munkát és bravúros rajztudást, amely e filmek mögött van. Részemről egy kicsit csalódott maradtam, mert az eddigi Nyitott Műterem eseményeken egy-egy alkotó beszélt a gyerekkoráról, az indíttatásáról is. Ezek az információk nemcsak mint alkotót, hanem mint magánembert is közelebb hozták számomra a bemutatott művészt, és most ez kimaradt.
El kell még mondanom, hogy igazi házigazda módjára láttak bennünket vendégül Zoli és Bea a felesége. Az erdélyi terítővel lefedett asztalon pogácsa és rozé tette otthonossá az estet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése