2015. június 21., vasárnap

Caminós sorozat - 2. hét

Folytatom a 2013-as spanyolországi Szent Jakab zarándokutam élményeit feldolgozó rézkarcok bemutatását a 2. héttel.
6. nap - Elhagyatva Navarrete  (Logroño - Ventosa: 20,1 km)
Az út során sok szépen felújított régi házat láttam, de sok olyat is, amelyek még várták csak a felújítást. Leszakadt födémek, omladozó falak. Navarrete központját elhagyva láttam meg ezt a rácsos ablakú romos házat, amelyről szinte rögtön tudtam, hogy muszáj lesz feldolgoznom.














7. nap - Nájerai kerengő  - Nájera (Ventosa - Azofra: 16,4 km)
A Nájerai kolostor legszebb része az a kerengő, amelyet csipkésen faragott kőrácsok díszítenek. A rácsos szerkezeten átszüremlő fény fogott meg, ebből készült a 7. napi grafika. 













8. nap - Súlytalanul - Santo Domingo de la Calzada (Azofra - Grañon: 22,00 km)
Santo Domingo de la Calzadában a székesegyházban egy modern fém kereszt van belógatva az apszis előtt. Úgy tűnik, mintha lebegne. A székesegyház megtekintése után a postán kb. két kg súlyú feleslegesnek ítélt dologtól váltam meg, feladtam "postán maradónak" Santiagóba. Innentől, hogy a hátizsákom már nem 12 kg volt, csak 10, sokkal könnyebben tudtam gyalogolni, szinte súlytalannak éreztem magam.














9. nap - Megint egyedül - Viloria de Rioja (Grañon - Villambistia: 22,9 km)
Két közös gyaloglásos nap után Esther magamra hagyott, azt mondta, jobb lesz nekem is, ha a magam tempójában tudok menni. Akkor nagyon rosszul esett ez, de igaza volt. Viloria de Rioja temetőjében láttam ezt a vaskeresztet, amelyet feldogoztam a rézkarcban, ezt a címet pedig az előbb leírtak miatt kapta a kép.















10. nap - Kékestető magasságában - San Juan de Ortega (Villambistia - Atapuerca: 24,1 km)
Villafranca-Montes de Ocából egy 13 km-es nehéz és számomra unalmas szakasz vezet San Juan de Ortegában, amelynek tengerszint feletti magassága 1013 m, azaz a magyarországi Kékestetővel van egy magasságban. A grafikán az egykori kolostortemplom egyik gyertyatartóját jelenítettem meg.















11. nap - Romokban - Villalval (Atapuerca - Burgos: 21,6 km)
Atapuercát elhagyva, egy magaslatról ereszkedtem, mikor a település szélén megláttam ezt a romos templomtornyot a hajnali fényben. Erről is tudtam rögtön, hogy grafika lesz belőle.















12. nap - Padok zarándokoknak - Tardajos (Burgos - Hornillos del Camino: 21,1 km)
A 12. napra nehezen találtam ki, hogy melyik motívumot dolgozzam fel. Végül azokat a padokat dolgoztam fel, amelyekből sokat lehet látni az útközben és kifejezetten a zarándokoknak állítottak fel különböző egyletek, hogy azok meg tudjanak pihenni az út mentén. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése