2013. április 19., péntek

Space-makers/ Térformálók - SZIGMA














Tegnap ismét két program volt egy időben. Alföldi Róberttel volt egy beszélgetés az Ifjúsági Otthonban, amit most kihagytam, pedig biztos érdekes volt. Helyette a SZIMGA kiállítótérben éppen akkor nyílt Space-makers/Térformálók című kiállításra menetem. Két festőművész, Kondor Attila és Várady Róbert munkái kerültek bemutatásra. Virág Ágnes a Katona József Múzeum fiatal művészettörténésze remek dolgokat talál ki, új tárlatokat, programokat, helyszíneket. Eddig a SZIGMÁban csak magánkezdeményezésű kiállítások voltak, de most hogy a Cifrapalotában szinte csak régészeti anyag van kiállításva, a múzeum szervezésében a kortárs időszaki kiállítások helyszíne is lett.
Ilyen kortársra is szükség van, még akkor is, ha a megnyitón a már említett másik program miatt, elég kevesen voltak. Ági múzeumpedagógiai foglalkozásokat is kitalált, de kérdéses, hogy mennyire talál hozzá partnereket az iskolákból. Én már több órát nem tudok beáldozni ilyen célokra, mert nem végzek az anyaggal, és én hiába, ajánlanám fel valamelyik délutánom,  a diákok a szabadidejükben igen nehezen iktivizálhatók.
Visszatérve a tárlatra, mindkét kiállító tereket jelenít meg, Kondor Attila lebegő antik kapukat, lépcsőket, Várady Róbert pedig posztmodern építészeti tereket, figurákkal. Kondor Attila filozófikus festményei közel állnak hozzám. Fő helyre került az Ara Pacisről barnákkal készült mű. A megnyitón a GÓBI tánctársulat működött közre.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése