2013. április 5., péntek

Prága - vasárnap











Utolsó napunkon délig kellett a szállodát elhagyni, így reggel után még sétáltunk egyet. A Szt. Ludmilla-templommal kezdtünk, amely mellett minden nap elmentünk, de még idáig nem tértünk be. Aztán az állomással folytattuk, mert az is egy szép szecessziós épület - volt. Most iszonyú ramaty állapotban van, csak kívülről láttük, mert be se lehetett menni, a föld alatt kialakított helyen szolgálják most ki az utasokat. Amikor a földalatti részből kijöttünk, és felmentünk a parkolóba egy torony szerű plexivel burkolt lépcsőn, olyan élményben volt részünk, hogy csak na... Elég régóta illemhelynek használhatják ezt a lépcsőt. Gyomorforgató volt két emeletnyi utat ilyen környezetben megtenni. Újra elmentünk a Vencel tér felé, és megnéztük a Havas Boldogasszony-templomot, amely Prága legmagasabb egyházi épülete. A sétáink alatt rengetek szecessziós és art decos házat, motívumot fotóztam.










Kocsival nem sokkal 11 óra után indultunk el a szállodából és még útvaejtettünk egy olyan negyedet, ahol több "kubista" házat is említett az útikönyv. El nem tudtam képzelni, milyen egy kubista ház! Négy ilyen házat néztünk meg, de nekem nem a kubizmus, hanam a csiszolt gyémánt jutitt inkább az eszembe róluk.










Dél lett, mire igazából hazafelé vettük az irányt, és valamivel este 7 előtt értünk haza. Prágát elhagyva Győrig hóesésben autóztunk.
Végül nagyon jól sikerült a kirándulásunk, itthon megtudtuk, hogy itthon két napig egyfolytában esett, tehát ehhez képest Prágában remek időnk volt. Száraz, 5-7 fokos idő volt, néha egy kicsit erős széllel. Novemberben, mikor lefoglatam a szállást, nem gondoltam, hogy bundában fogunk sétálni március végén Prágában.






2 megjegyzés:

  1. Kedves Marianna!
    Nézem a prágai képeket. Nagyon tetszenek. Mi is voltunk decemberben Prágában, de ilyen szép felvételeket nem tudtunk készíteni
    Gratulálunk!
    Lp

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Péter!
      Köszönöm a dícséretet, minden bizonnyal a fényképező géptől is függ a minőség, de persze igyekszem megtalálni az érdekes részleteket és remélhetően valamelyikből majd lesz rézkarc is.
      MM

      Törlés