2012. március 21., szerda

Benes József kiállítása - Kortárs Művészeti Műhelyek Galériája

Hétfőn este nyílt a Kecskeméti Tavasz Fesztivál keretében Benes József Alakváltozások című kiállítása az egykori Kerámia Stúdió kiállítótermében, amelynek most Kortárs Művészeti Műhelyek Galériája lett a neve. Füzi László köszöntötte a szép számmal jelenlévőket (iszonyú régen voltam már itt megnyitón) és elsorolta milyen kiállításokat terveznek a közel jövőben, majd Bacsa Gábor irodalomtörténész (szegedi doktorandusz, aki tanulmányt írt Benes munkáiról) mondta el filozofikus megnyitóbeszédét. 
Benes Józseftől először 2006-ban a Cifrapalotában megrendezett kiállításán láttam ezt a megoldást, hogy a kisméretű montázsait nagy méretű digitális printekként állítja ki. Ebben a kis kiállítótérben ezek a hatalmasra nagyított figurák igen erőteljesen hatnak. Benes ezekkel a figurákkal (férgekkel) elgondolkodásra késztet bennünket arról a torz világról, amely körbevesz bennünket.
 A megnyitó alkalmat adott arra, hogy régi kollégáimmal beszélgessek egy kicsit (2001-ben 6 és fél hónapot dolgoztam a Nemzetközi Kerámia Stúdióban).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése