2015. január 21., szerda

Géptelenség


Mint írtam, a monitorom meghibásodása miatt a férjem gépen dolgozom, ezért ritkultak meg a bejegyzéseim. Eredetileg szerettem volna, ha karácsonyra megérkezik az új számítógépem (akkor még nem tudtam, hogy a monitorom tönkre fog menni), de csak most a hétvégén jött meg. Most ezt a számomra új gépet újra kell telepíteni majd és akkor végre tudok majd grafikai programokkal is dolgozni, amit a régi gépem már nem bírt. Ahhoz viszont, hogy tényleg tudjak vele dolgozni, ezen kívül még egy használható monitort is be kell szereznem. Ahogy itthon alakulnak a dolgok ez még legalább 2 hét.
Az elmúlt két hét nemcsak géptelen, hanem kiállítástalan is volt. Nem jártam kiállításmegnyitón, bár volt a városban. Viszont kétszer is jártam moziban, egy barátnős szombat estén a Swing című magyar filmet néztük meg, amelyen jól lehetett szórakozni. Egy másik szombat este pedig Péterrel néztem meg a 20000 nap a Földön című filmet, amely Nick Cave-ről szól. Én annyira nem rajongtam érte, mint Péter, ezért is hívtam el őt erre a filmre, amely szimpatikusabbá tette számomra, mint előtte volt. 1994-ben Péter vitt el engem a koncertjére, ami Budapesten a PECSÁ-ban (Petőfi Csarnok) volt. Sajnos erről nincs fotóm, csak arról a kiállításról, amelyet ugyanazon a napon néztünk meg a Budapest Történeti Múzeumban. Az a kiállítás pedig Hundertwasser megvalósult épülteinek makettjeit mutatta be. Akkor még élt Hundertwasser, aki ellátogatott a kiállításra és akkor úgy nézett ki, hogy talán lesz Budapesten is épülete, de ez aztán mégse valósult meg, pedig micsoda turistacsalogató látnivaló lenne!










Szombat délután én is nekiálltam egy grafikának, miután tudatosodott bennem, hogy a következő héten lesz a beadása a VII. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálénak. Raffaello Eszterházy Madonnájából indultam ki, és egy plexikarcot készítettem, amit hétfő délután sikerült lenyomtatnom. Egy kicsit viszont elbizonytalanodtam, nem értem teljesen a magaménak. Ugyan a kiírásnak megfelel, de nem olyan "mészáros mariannás". Most még nem mellékelem a fotót róla, majd csak akkor ha eldöntöttem, hogy mi lesz vele, azaz beadom, avagy sem a biennáléra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése