2015. január 14., szerda

Szabadiskolás kiállítás - Katona József Könyvtár










Az idei első kiállítás, amit megnéztem, még tavaly nyílt meg, csak akkor elfelejtettem elmenni a megnyitóra, pedig szinte minden szabadiskolás kiállítás megnyitóján ott voltam eddig. Szóval két héttel a megnyitó után besétáltam a városba és megnéztem az idei tárlatot.
Az eddigiekhez hasonlóan gazdag és látványos a mostani kiállítás is. Mindig a grafikákat nézegetem meg legalaposabban. Sok érdekes munkával, de itt csak két ismerős névvel találkoztam, egy régi kandós tanítványéval és egy bolyaissal lányéval. A grafikásokon kívül még két ismerős bukkant fel, egy ismerős leányzóé, aki most építésznek tanul és egy fiatalemberé, aki éppen teremőr feladatot látott el szombat délután, és szintén bolyais. Meglepetés volt, hogy egy kandós, nem művészetis fiú is ott volt vele, akit éppen most tanítok, bár ő csak nézelődő volt.

Visszatérve a munkákra, sok ismerős feladat volt, de volt újdonság is. Máskor nem volt ennyi (vagy nem tűnt fel) alkalmazott grafikai munka, pl. logótervezés, színtan tabló. az idei közös feladat a szék, méghozzá Luca széke volt. Ezek a közös feladatok mindig nagyon látványosak és izgalmasak.






























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése