2014. szeptember 13., szombat

ARC óriásplakát kiállítása - Budapest, Ötvehatosok tere

Vasárnap Szentendréről hazafelé beugrottunk még a barátnőimmel Budapestre, hogy a frissiben megnyílt óriásplakát kiállítás megnézzük. Az idén már a 14. ARC óriásplakát kiállítás nyílt meg Budapesten a Műcsarnok mögött. Sajnos nem láttam eredetiben mindet, de azért volt szerencsén többet is látni és a netnek hála, ma már az is élvezheti a társadalmi témájú legtöbbször fanyar humorú plakátokat, aki nem tud személyesen kilátogatni a térre.
Az idei téma: Te miben hiszel? Sejthető volt, hogy sokan fogják a focit, a 2/3-os többséget és a kivándorlás témát feldolgozni. Volt jó pár "ütős" plakát, szívesen röhögtem volna rajtuk, de mint magyar állampolgárt személyesen érintenek ezek a témák, ezért csak keserűen nevettem rajtuk, mert jobban fáj ez nekem. De itt legalább lehetett látni kritikus véleményeket!
1108 pályamunkából 84-et választott ki a népes zsűri. Régebben volt egy kis füzetecske, amelyben benne szerepeltek kicsiben a plakátok és az alkotók neve, a mű címe. Ez most nincs, és az ARC honlapjáról (http://www.arcmagazin.hu/hirek) is csak szöveges lista tölthető le. Az ARC facebookos (https://www.facebook.com/ArcMagazin/timeline) oldalán viszont olvasható néhány alkotóval interjú.
Nekem tetszettek a helyezést elért pályamunkák is, de ezeken kívül is volt pár kedvencem.
1. díj – Macskabajusz: Egyenlőség, Testvériség, Közbeszerzés
2. díj – Herr Milán: Hungarian in Europe
3. díj – Halász Géza: Csúcsforgalom











Szűcs László: Nemzeti vizsla
Marczisovszky Márk és Varga Bence: János, London

Magyar Balázs, Varga Bence: Magyarország jobban teljesít
Macskabajusz Művek: Tiszteletet kérünk!
Halász Géza: A Mercedes bejövetele
Venczel Zoltán: Egyszer eljön az én napom!

















Arra gondoltam, hogy ezekből a plakátokból mutatok majd egy párat a diákjaimnak is, egy-egy órát áldoznék rá, hogy beszélgessünk róluk.
Összességében egy nagyon kellemes napot töltöttem el barátnőimmel, igaz ez azt jelentette, hogy otthon nem haladtam semmire sem a dolgaimmal, de kellenek ilyen hétvégék is!






1 megjegyzés:

  1. Lassan már a kiállítás sem finanszírozható. Nincs szponzor, ezt a szervezők is leírták. Pedig szükség van ezekre az ötletekre. Régen még freecardon is megjelentek a díjazott alkotások, több tízezer ingyenes reklámképeslapon.

    VálaszTörlés