2013. szeptember 12., csütörtök

A 70 éves Bahget Iskander köszöntése

Bahget Iskander augusztusban töltötte be a 70. évet, és erről az augusztusi Forrás is megemlékezett. A Katona József Könyvtárban szerda este mutatták be az irodalmi folyóirat ezen számát és köszöntötték/köszöntöttük Iskandert. Kriskó János készített vele interjút. A falakat a főleg a magyar tanyavilágban és az arab világban  készült nagyméretű fotói borították, de ott voltak a Faludy Györgyről, Illyés Gyuláról, Buda Ferencről készült portrék is.











Sok-sok ismerős, barát volt jelen, sőt a Szaúd-Arábiai Királyság és a jemeni nagykövet is megtisztelte az eseményt, bár nekik a köszöntés után el kellett menniük. A beharangozással ellentétben nem a polgármester, Mák Kornél polgármester helyettes köszöntötte a város részéről a fotóst. Füzi László, Dobozi Eszter, Buda Ferenc és Pintér Lajos vallottak Iskanderhez fűződő kapcsolatukról. Számomra a Pintér Lajos által elmesélt történet volt a legmeghatóbb, amelyben Iskander édesanyja kérdezte, mikor jössz már haza (Szíriába) fiam, hogy megcsókolhassam a cipőd talpát. 

A legtalálóbb pedig Ramháb Máriának, a könyvtár igazgatónőjének  a köszöntése volt, aki 70 szál "fűvel" köszöntötte Iskandert.

(Csak csendben jegyzem meg, hogy az én grafikámat kapta Iskander az önkormányzattól kapott kis ajándékszatyorban. A Hírhatár fotóján látszik, ahogy kikandikál a papírszatyorból, de nem tudtam lementeni a képet. - http://www.kecskemeti-hirhatar.hu/hirek/a-70-eves-bahget-iskander-fotomuveszt-koszontotte )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése