2015. december 3., csütörtök

Vivien Maier nyomában - Művészettörténeti filmklub

Ezen a csütörtökön volt a felújított Ráday Múzeum ünnepélyes megnyitója, de nekem fél 4-ig órám van ilyenkor, tehát egy 3 órakor kezdődő eseményen nem tudok részt venni. Este pedig a művészettörténeti filmklub keretében a Vivian Maier nyomában című filmet vetítették és ismét én mondtam bevezetőt  a filmhez. Amikor nézegettem a fotóit, eszembe jutott, amit Lelkes tanár úr mondott annak idején az 1980-as évek első felében a fotózásról. Azt mondta, figyeljék meg a fotózás lesz az új "népművészet". Beszéltem még egy kicsit önarcképekről és a szelfikről ebben a bevezetőben, mert Vivian Maiernek is sok önarcképe van.Most először éreztem azt, hogy jó lett volna megmutatni azokat a művészettörténeti példákat a nézőknek, amiket felhoztam példaként: Parmigianino, Escher, Fehér László és Annie Leibovitz.







Edit éppen kórházban volt, és néző sem volt túl sok, de azok legalább jól érezték magukat és én is! Igazán érdekes dokumentumfilm!
Eredetileg szó volt arról is, hogy még decemberben az Uffizi 3D film is vetítésre kerül a filmklubban, de végül abban maradtunk, hogy majd januárban folytatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése