2015. december 6., vasárnap

Harmónia kiállítás - Szentendre, MűvészetMalom










Szombaton délelőtt az iskolai teendőimet próbáltam megcsinálni, mert aztán már a hétvégén egyáltalán nem értem rá ezekre. Délben egy művészkolléga és a felesége jött értem és ők vittek fel Szentendrére, a Harmónia kiállítás megnyitójára. Gyorsan felértünk,



Két órától már beengedtek és nézelődhettünk. Az én képem rögtön a bejárathoz került. A festmények egymás hegyén hátán voltak kiállítva. Nem értem és a MAOÉ-t, miért kell ilyen monstre kiállítást szervezni? Erre kapnak pénzt és akkor ki van pipálva a művészet támogatás? Találkoztam Pepével ismét, most ő is részt vett a tárlaton, sőt díjazott lett. A decemberi időpont miatt nem az udvaron tartották a megnyitót, pedig az is tömve lett volna, hát még egy kisebb kiállítóterem. Szinte a katalógusban jobban áttekinthető az anyag, mint a kiállításon, ha nem zsibbad el az ember keze a 3 kg-s könyvet tartva.
Az én grafikám az Összetört harmónia címet viseli. Nekem, mikor meghallottam, hogy a harmónia lesz az idei kiállítás címe, egyből ez ugrott be, a balesetben összetört OPEL, amelyben ott ült két ember. Három nézőpontból karcoltam plexibe az autót és ezeket egymás alá rendezve nyomtattam le, közé pedig szilánkosan fel nem festékezett plexi darabokat raktam, dombornyomásként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése