2017. március 16., csütörtök

Kiállítások a tavaszi Kecskeméten

Kedden a saját osztályommal is megnéztük a két (már bemutatott) kiállítást Hírös Agórában, majd a szobrászokkal a Cifrapalotában az erényöves kiállítást is, ami egy humbuk. A budapesti Orvostörténeti Múzeum vendégtárlata minden bizonnyal sok embert becsalogat a kiállítóterembe, de nem értem miért kell egy ilyen kiállítást több hónapig nyitva tartani. Impozáns a semmi tálalása, kb. 5-10 perc alatt lehet végezni vele és 3 termét foglalja el a Cifrapalota földszintjének.










Ezek után a Kápolna Galériába mentünk át, ahol a jóval kisebb térben, jóval nagyobb élményt nyújtott Bán Mariann kiállítása. Élvezettel nézegettük a macskás, madaras sípokat és dobozkákat, valamit azt a 200 darabos sípgyűjteményt, amelyet a művésznő gyűjtött össze és a Leskowsky Hangszergyűjteménynek ajándékozott.

















Csütörtökön is nyílt egy kiállítás, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában Holtság Károly kiállítása. Ő üvegművész, színes üvegablakokat készít és restaurál, illetve Tiffany stílusú lámpákat.








Aztán pénteken is volt egy kiállításmegnyitó! A Népi Iparművészeti Gyűjteményben a fantasztikus Szalay Lajos grafikáiból láthatunk egy válogatás, két magánygyűjtő jóvoltából.  Lóska Lajos nyitotta meg, aki P. Szabó helyett jött, mert ő beteg lett. Erre a kiállításra a grafikus csoportjaimat mindenképpen elhozom majd!

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése