2016. július 9., szombat

XIII. Acélszobrászati Szimpozion kiállítása - KÉSZ Kft.

A lakásfestéses héten pénteken egy kis kikapcsolódásra vágyva rábeszéltem Pétert, hogy menjünk el együtt az idei Acélszobrászati Szimpozion kiállítására. Ez volt a XIII. Acélszobrászati Szimpozion. A résztvevők: Nagy Csaba képzőművész, Majoros Gyula képzőművész, Plank Antal szobrászművész, Dóra Emese szobrászművész, Demcsák Dóra Vanda szobrászművész, Brzózka Marek szobrászművész, Csurka Eszterképzőművész, Piszmán Lillafestőművész, Mátyási Péter festőművész, Šin Oliver képzőművész. Ahogy az előző évek kiállításai, ez is izgalmas volt.
Az idei feldobott témák a Játékelmélet és az Eredetiség voltak, amelyeket elég szabadon értelmeztek az alkotók. a megnyitót Oltai Kata művészettörténész tartotta, aki a művek ismertetése helyett, megpróbált átfogó képet adni a szobrászatról 20. század második felétől. 



























VASTANGÓ  (Szurcsik József, Munkácsy-díjas képzőművész - basszusgitár, Kopasz Tamás, Munkácsy-díjas képzőművész - gitár, Ulrich Gábor, Balázs Béla-díjas képzőművész – ütőhangszerek, KASZ-tagok) formáció zenélt egy kicsit a megnyitó idején. 
Az elmúlt napok takarításai és pokolásai miatt, olyan fáradt voltam, hogy alig bírtam már állni, ezért nem maradtunk sokáig, így is érdekes élmény volt ez a kiállítás.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése