2015. augusztus 13., csütörtök

"Összefogás a művészetért" kiállítás

A Hírös Hét első napján 6 órakor nyíl egy kiállítása volt Liberté helyén. A Bács-Kiskun megyei képző- és iparművészek állítottak ki "Összefogás a művészetért" címmel az Itt vagyunk, támogatunk Alapítvány és a Műhely Művészeti Egyesület szervezésében. Összesen 65 művész állított ki egy-egy alkotást. Feledy Balázs nyitotta meg a tárlatot, amelynek megnyitójára vagy 200 ember gyűlt össze, ezen a nem túl nagy helyen a hőségben. 
Most nem tudtam most olyan korán menni, hogy meg közönség nélkül végignézzem az anyagot és sajnos, később sem jutottam el, nem tudtam a kézműves vásári sátramból hosszabb időre elszabadulni. Feledy jókat mondott, beszélt a megyei kiállítások hagyományáról, illetve ennek kiveszéséről, dicsért néhány alkotót. Aztán Koncz Gábor következett, aki miután elkezdett anekdotázni, én távoztam. Egyáltalán nem éreztem ideillőnek és inkább visszamentem a sátorhoz, felváltva Anyukámat, aki így is majd egy órát helyettesített. A festmények és grafikák mellett meglepően sok kerámia szerepelt, és sok volt kandós diák, akik már végeztek, vagy éppen még most egy-egy művészeti egyetem hallgatói.













Én a tavaly Szentendrén kiállított Merre? című rézkarcommal voltam jelen. A kiállítás rendhagyó időpontban 16 és 22 óra között látogatható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése