2012. április 1., vasárnap

Kecskemétnél a Duna hossza 97 méter



A Bozsó Gyűjtemény az idei Tavasz Fesztiválon egy rendhagyó projekttel szerepelt, hiszen most az átépítés miatt nem tudtak kiállítást rendezni a Klapka utcai házban. A Dunával kapcsolatos műveket vártak diákoktól és profi művészektől, amelyek digitálisan küldtünk, és ezt több ponyvára kinyomtatták. Ezeket a ponyvákat állították volna fel a Városháza előtt szombat délután, ha nem lett volna viharos erejű szél. Így csak a földre fektették, feltettük le. Jó néhány eredetileg csak látogatóként vagy kiállítóként érkezőnek jutott aktív szerep, le kellett fogni, rá kellett taposni a ponyvák szélére, hogy ne vigye el a szél, de még így is néha a szél volt az erősebb.
Három szakkörös diákmunkát adtam be és egy sajátot, ami egy régi kis ceruzarajz volt még 1994-ből. Kb. 120 mű érkezett be összesen, a diákmunkák mellett többek közt Bruncsák András, Harsányi Zsuzsa, Szappanos Istvám, Benes József, Mártonfi-Benke Márta, G. Szolláth Kati stb.művei.
Lóránd Klárika aztán lemérte és 97 méter hosszú lett összesen! A beígért önkéntesek nem érkeztek meg, pedig nagyon-nagy szükség lett volna rájuk, de érdekes volt a művészeket új szerep körben látni, fotózni!
Klárika azt ígérte kiviszik ezt az anyagot iskolákba is, hozzánk a Bolyaiba is, ha akarjuk. Akarjuk!









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése