2011. szeptember 10., szombat

Strohner József kiállítása a Kulturális és Konferencia Központban


Kicsit döcögősen indult ez a hét és a tanítás, ráadásul defektes lett a biciklim is. Márk felköltözött Budapestre a kollégiumba, és pénteken beiratkozott a Magyar Képzőművészeti Egyetem restaurátorművész szakára. Hétközben kaptam egy felkérést egy munkára, de erről még most többet nem írok, mindenesetre ezért ma egész nap rézkarcoztam. Továbbra is a csütörtöki nap a szakkörös napom, és éppen ezért a legkésőbb ezen a napon végzek. Így már nincs értelme hazamenni egy-egy kiállításmegnyitó előtt, ami 17 órakor nyílik (tavaly is így volt).
Strohner Jóska az elmúlt 30 év munkáiból válogatott erre a kiállításra. Szépen megtelt művekkel és közönséggel is a Kulturális és Konferencia Központ emeleti kiállítóterme. Voltak egészen monumentális alkotósok is, bár kiállítás címe (Univer-Zoomok) szerint ezek várhatóak voltak. Az textil segítségével felzománcozott, kísérleti jellegű munkái tetszettek a legjobban. Mák Kornél és Morelli Edit is beszélt egy kicsit Balanyi Károly megnyitó beszéde előtt, sőt Jóska is felolvasott két saját verset. A zenész kislányok közül az egyik Jóska egyik lánya volt, a másik egy kilencedikes bolyais lány.
Petrának ezen a héten sem sikerült még munkát találnia, arra buzdítom, hogy legalább akvarellezzen otthon. A Görögországba tervezett őszi szüneti kirándulás befizetési határideje is közelebb, már kétszer kértem a görögöktől haladékot, de ha hétfőig még nem jelentkezik 6 fő, akkor vissza kell mondanom a kirándulást, 29 fővel nem lehet elindulni. Sajnálom, de lassan kezdem megszokni a dolgot, hogy egyre nehezebben jöttek össze ezek az utak, lehet, hogy kifújt a dolog, és lehet, hogy a tavalyi provence-i út volt az utolsó. Legfeljebb lesz egy itthon töltött őszi szünetem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése