2012. november 17., szombat

Városfalak - záró este a Cifrapalotában

Tegnap estére, miután mindhárom csoport már végzett a falképpel Virág Ágnes is záró bulit szervezett.
Mindenképpen el akartam menni, hogy lássam, mit csinált a másik két csoport, azaz a kandósok és a katedrások. Tetszett a másik két falkép is, ami nem freskó (a baon.hu-n megjelent cikkben a kép alá ugyanis az volt írva, hogy a diákok freskót festettek - freskó: a még nedves vakolatra készült falfestmény!).

 A Stroke of  Fate koncertje volt beígérve, akinek a neve nekem nem sokat mondott, de csütörtökön a szakkörön rákerestünk. A facebookos oldalukon olyan képeket láttunk, hogy igazán megijedtünk. Én magam úgy voltam vele, hogy elmegyek este 7-re, mert még nem láttam a másik két csoport munkáját, de amikor elkezdődik a koncert gyorsan lelépek. Ági mondta, hogy a nem tudnak 7-kor kezdeni a fiúk és egyébként is az egyikük, a dobos nem tud jelen lenni, mert szalagavatós főpróbája van. Ági összeállított egy meglepetés kiállítást résztvevő diákoknak, és ezen a kiállításon vezetett végig bennünket a koncert előtt. Szerintem a diákok nem is tudják milyen kincseket láthattak a Cifrapalota dísztermében tegnap este, az IPARTERVesek munkáiból néhányat. Elég régóta járok a Cifrapalotában, de nem is tudtam, hogy van Keserű Ilona, Hencze Tamás, Jovánovics György, Korniss Dezső, Martyn Ferenc, Gyarmaty Tihamér a raktárban, kiállítva pedig végképp nem sohasem láttam ezeket itt!





A tárlatvezetés után visszamentünk a 3-as terembe, hol a falképek készültek és egy unplug koncertet adott a Stroke of  Fate maradék három tagja három gitárral. Mondhatom igazi kellemes meglepetés volt! Játszottak System of Dawnt, vagy a Felkelő nap házát, meg még mást is. Határozottan jó volt, de fél 9-kor eljöttem, mert már fáradt voltam. Nem tudom, lett-e buli végül, mert az alkotók közül is aránylak kevesen jöttek el, pedig tartalmas este lehetett volna! Vasárnap, azaz holnap még megtekinthetők a diákok munkái és az Iparterves kiállítás is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése