2012. november 16., péntek

Városfalak - három diákcsoport a Cifrapalota falaira festhetett

Már írtam Virág Ágnes merőben új ötletéről, hogy a Cifrapalota átfestése előtt három diákcsoport lehetőséget kapott az egyik földszinti teremben, hogy egy-egy témát a falra fessen. Az én bolyais szakköröseim a Kecskemétet megtámadják címűt választotta. Hévizi Farkas (11. D) szörnyeire gondoltunk, akik csak azoknak kegyelmeznek meg, akik művészetkedvelők és/vagy jártak a Cifrapalotában. Kicsit nehezen jött össze a vázlatolás, pedig talán nem tartott volna 5 órahosszáig az alkotómunka, ha mindent előre megterveztünk volna, de sem ők, sem én nem csináltunk még ilyet, így úgy gondoltuk, majd legfeljebb improvizálunk. Kedd délután mi voltunk az első csapat, akik munkához láttunk, azóta a kandósoké is elkészült, azt láttam a facebookon, és gondolom, a katedrásoké is, bár arról semmit sem tudok. Ma este egy buli keretében zárjuk a projektet, akkor majd megnézem a másik két csoport alkotását is közelebbről.









A nagyközönség is megtekintheti, de csak VASÁRNAPIG! Nem mindenki mondhatja el, hogy a Cifrapalota falára pingált!

Nekem és a gyerekeknek (Bársony Fruzsina, Czirkos Veronika, Somorjai Anna, Somorjai Réka, Thúroczy Erika, Jóború Adél, Király Evelin, Firtermaiszter Diána, Hévizi Farkas és Dominek Márk) is nagy élmény volt! Köszönöm! Köszönjük!


Ja! És megint egy napra több program is esett, de emiatt a cifrapalotás projekt miatt eszembe se jutott, hogy máshová menjek. Kedden az "Élet a régi Kecskeméten" facebookos csoportnak volt egy találkozója és a Dán Kulturális Intézet is ezen a napon ünnepelte a 20 éves évfordulóját. Ezek most kimaradtak!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése