2012. november 17., szombat

G. Szolláth Katalin a Nyitott Műteremben

Jó kecskeméti szokás szerint csütörtökön ismét egy időben két képzőművészettel kapcsolatos program is volt. Amire nem mentem, az Pálfy Gusztáv életműkötetének bemutatója volt a Katona József Könyvtárban, pedig biztos érdekes volt ez is. Ám G. Szolláth Katihoz több személyes élmény köt, azért őt, illetve azt a programot választottam, ahol ő mutatkozott be a Nyitott Műterem sorozatban a Kulturális és Konferencia Központban. A beszélgetést Hollósy Katalin vezette, akivel többször is metsződött életútja.
A rögtönzött kiállításra Kati elhozott régebbi és újabb munkákat is, rézkarcokat, szitákat és egyedi grafikákat is. Volt egy-kettő, amelyet nem ismertem, de a legtöbb különböző tárlatokon, főleg a Kortárs Költészet - Kortárs Grafika biennálékon már láthattunk. Nekem most egy kis faleveles rézkarc ragadta meg a figyelmem. Kati lassan 30 éve tanít a Katona József Gimnáziumban, számomra példa volt a kirándulás szervezéseivel és persze OKTV döntős diákjaival.




Most is feltűnt, hogy amikor a Nyitott Műteremben női alkotó szerepel, a férfi kollégák nem mutatnak különösebb érdeklődést, igen csekély számban jelennek meg. Persze, lehet, hogy mindenki a Pálfy Gusztávos bemutatón volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése