2018. február 18., vasárnap

2018/7. - Ferbuár harmadik hete












Ezen a héten is volt még két osztály, akikkel a Cifrapalotában a Seuso-kincseket néztük. Szerdán esett a hó, tiszta latayk volt minden. Délre voltunk a 12-dikesekkel bejelentve a Seuso-kincsekre, de mivel nagyon erősen esett a hó, nem mentünk vissza a 3. órára, hanem ott a díszeremben beszéltük meg az érettségivel kapcsolatos tudnivalókat és nem kísértem őket vissza a suliba, hanem a Kápolna Galériába rendeltem a 11/E-s festőket. Velük is megnéztük az Axonos kiállítást és megkértem az ottaniakat, hogy hadd maradjunk ott a 2. óránkra. Maradtunk és beszélgettünk még. Innen hazasétáltam.
Csütörtökön 5-kor Molnár Péter születésnapi kiállítása nyílt a Hírös Agórában. Odafelé menet egy szép naplementét fotóztam.











Nem sokkal a megnyitó előtt érkeztem, nem is tudtam minden megnézni, mert már kevés volt az idő és sokan is voltak. Lerekesztették az emeleti nagytermet, mert Péter kis meretű, intim képei nem is mutattak volna a nagy teremben. Itt volt Sára, Ráhel, Péter lányai, akiket tanítottam. Szolláth Kati megnyitóbeszédét Virág Ági olvasta fel. Jó írás volt és érdekes volt Péter egészen korai munkáit is látni.

























A megnyitó után batárnős programom volt. Már a második filmklub volt aznap, de mi most se oda mentünk, mert a Kamaraszínházban az Übü király főpróbájára volt két jegyünk. Nem volt rossz az előadás, de szünet nélkül nyomták le és így egy kissé fárasztó volt. Fotók netről.







 

Szombaton volt még művészettel kapcsolatos programom, a bútorfestéses tanfolyamom második foglalkozása az Artésia Műhelyben. Vittem Editnek egy zöld festményt közös zöldmániánkra emlékeztetve, a Chartres-i szörnyet. Nem voltam biztos benne, hogy tud vele élni, ezért fellínáltam, hogy ha nem,akkor keresek valami mást, de azt mondta, tetszik neki. Most egy ládát festettünk be, alkalmazva 3 díszítő technikát, a dékupázst, a stencilezést és a transzferálást. Ezek nem voltak számomra teljesen újak, de azért jó volt festegetni egy kicsit. Én most egy sötétzöld alapot választottam, amire nem volt jó a dékupázs, viszont a többi technika jó lett. Két hét múlva lesz a 3., egyben utolsó foglalkozás, amikor egy kis bútort fogunk újjáfesteni. Még nem tudom, hogy mi lesz az a kis bútor, de majd addig kitalálom még.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése