2011. február 17., csütörtök

A megnyitóról a médiában


A mellékelt kép jelent meg a mai Petőfi Népében és az alábbi linken megtekinthető a Kecskeméti Televízió híradása a megnyitóról:

http://kecskemetitv.hu/hun/sa_tv/i_kultura_32/i_meszaros_mariann_kiallitas_az_iparkamaraban_78062/t_Kult%C3%BAra%20-%20M%C3%A9sz%C3%A1ros%20Mariann%20ki%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1s%20az%20iparkamar%C3%A1ban/

Mészáros Mariann kiállítás az iparkamarában: Kecskeméti épületeket mutatnak be Mészáros Mariannának azok a rézkarcai, amelyekből hétfőn délután nyílt kiállítás a Kereskedelmi és Iparkamara székházában. A művésztanár alkotásait egy nem hétköznapi nézőpontból fogalmazta meg. Ez jellemzi Mészáros Mariannát, akinek rézkarcokból és akvatintákból nyílt kiállítása a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában. A művésztanár a kecskeméti Bolyai János Gimnáziumban és a Kandó Kálmán Szakközépiskola Művészeti tagozatán tanít elsősorban. Emellett készít főleg grafikákat, de már a szitanyomás és a festészet területén is születtek kiváló alkotásai. A rézkarcok körülbelül hat éve foglalkoztatják, amelyeknek fő ihletői az építészet. Képein kedveli az épületeket furcsa nézőpontokból bemutatni, amiben legfontosabb a kompozíció és a szerkezet. Kecskeméthez való erős kötődését mutatja az is, hogy idén másodszor jelent meg a városról szóló grafikáiból egy képeslapmappa. Jelenlegi kiállítását március elejéig tekinthetik meg az érdeklődők.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése