2016. december 11., vasárnap

Bécsi kirándulás

Most elég későre, csak december 11-ére szerveztem az adventre eső bécsi kirándulásunkat. Mi persze nem elsősorban az adventi vásár kedvéért megyünk, hanem egy-egy jó időszaki kiállításért!.
Vasárnap 5-kor indultunk Bécsbe, Pesten a Lágymányosi hídon felvettünk még 3 főt. Így egy picit, kb. 5-10 perccel később értünk a győri benzinkúthoz, ahol állt már 3 busz. Ezért itt vesztettünk ismét 10 percet, aztán még a határnál is araszolva lehetett csak átkelni. Elkéstünk, de a sofőrünk frappáns húzás miatt csak 5 percet a múzeumból, ahol már vártak bennünket a tárlatvezetők és a lepakolás után rögtön kezdtünk is, fizetni is a vezetés után kellett csak.
Jó volt a Seurat, Signac, Van Gogh és a pointillizmus című kiállítás az Albertinában, voltak számomra is új dolgok, például a belga pöttyözgetők.














A vezetés után még az alagsori kortárs kiállítást is megnéztünk.














A szabadidőnket kolbászevéssel és kávézással töltöttük. Egy új helyre ültünk be, mi régen bőrös műhely volt.











Háromnegyed 3-ra beszéltem meg a csoporttal a találkozót a Kunstforumnál, de néhány diák összekeverte az esti és a délutáni találka helyét és 20-25 percet késtek. Itt Georgia O'Keeffe kiállítás volt, amihez nem kértünk vezetést, de odafelé a buszon megnéztük az életrajzi filmet róla, hogy képben legyenek a diákok. Volt, aki azt mondta, neki jobb is volt így, hogy nem volt vezetés. Tetszettek a kiállított dolgok, találtam kedvecet köztük.














Még volt egy kis időnk a busz indulásáig, amit a Maria Theresien Platzon töltöttünk, de átmentünk a Museum Quarterhez is. Hazafelé végre meg tudtuk nézni a Hölgy aranyban című filmet, amit most már átkonvertáltattam olyan formátumba, hogy a buszos DVD lejátszó is le tudja játszani.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése